Quin tipus d'avaluació proposa Ludilletres Primària?

Ludilletres Primària fomenta un aprenentatge competencial perquè l’alumne sigui capaç d’aplicar en el seu dia a dia allò que ha après a l’aula.

L’avaluació competencial s’ha convertit en una part del procés d’ensenyament-aprenentatge. Es tracta d’una avaluació contínua i de procés en què podem saber quin és el progrés de l’alumne; és a dir, plantegem una avaluació amb la finalitat d’ajudar els alumnes a millorar el seu procés d’aprenentatge.
Per a Ludilletres Primària, aquest concepte clau de l’avaluació contínua consisteix en la recollida sistemàtica d’informació per part del docent per tal de fer un seguiment del procés de l’alumne, detectar-ne les dificultats o un domini primerenc i actuar per ajudar-lo.
L’avaluació es fa des de múltiples perspectives. Així, el mestre arriba a una visió global de l’alumne: en valora els nivells d’habilitat, comprova si entén els continguts, observa si avança i li pot oferir l’oportunitat de verbalitzar i demostrar allò que ha entès. Per aconseguir-ho, es presenten activitats d’avaluació variades i ajustades a la diversitat dels alumnes.

En funció del moment de l’avaluació, podem parlar de:

  • Avaluació inicial, que té com a objectiu identificar les metes, demandes, necessitats i condicions reals de les quals es parteix amb l’acció educativa i els alumnes.
  • Avaluació del procés, amb la qual es pretén anar reajustant les activitats a mesura que es van fent. Al seu torn, aquesta avaluació és fonamental; tant per ajudar els alumnes a reflexionar sobre els seus avenços i processos, com per al mestre, responsable de valorar la metodologia utilitzada.
  • Avaluació dels resultats, que té com a objectiu verificar que s’hagin aconseguit els objectius que es plantegen.
Pots consultar els instruments d'avaluació de què disposa Ludilletres Primària a l'entrada De quins instruments d'avaluació disposa Ludilletres Primària?