Per què els meus alumnes no poden accedir a ONMAT?

T'expliquem les comprovacions que has de realitzar si algun dels teus alumnes no pot accedir a la seva sessió

Per a què un alumne pugui accedir a la seva sessió, ha de:
  1. Estar assignat a una classe d'ONMAT.
  2. Haver acceptat la invitació i escollit una contrasenya d'accés.

Comprova que ambdues condicions s'acompleixen. Per a això:

1. Accedeix a ONMAT.
  2. Un cop dins, fes clic a l'apartat Classes.
  3. Al grup on hi hagi d'estar aquest alumne, clica en els 3 punts a l'extrem dret del grup i després clica Editar:

onmat_curs_editar_cat
    onmat_editar_cat

Comprova si l'alumne es troba pendent d'acceptar la invitació (ho identificaràs perquè al costat del seu nom hi apareix una petita circumferència groga):

onmat_activar_cat

Si el problema és que no ha trobat el correu d'activació dins la seva safata d'entrada, li pots reenviar la invitació d'accés a ONMAT clicant a Reenviar invitació.

onmat_reenviar_cat

També pots activar el seu usuari manualment,
editant el seu perfil des de myroom. Per fer-ho així, haurem de fer clic al seu perfil de myroom, a la sección d'alumnes del menú superior:

onmat_myroom_alta_cat

A continuació, crea una contrasenya per al teu alumne perquè pugui accedir a la plataforma. Per fer-ho, clica el nom de l'alumna i després clica Edita alumne:

onmat_editar_alumne_cat

Posteriorment, fem clic a Canvia contrasenya i li afegim una contrasenya manualment. El següent pas és clicar a Desa els canvis: l'alumne ja està actiu!

onmat_desar_cat (1)

L'alumne ja ha estat activat però segueix sense poder accedir?

1. Si l'alumne ja ha estat activat en algun moment, també té l'opció de fer clic a Has oblidat la teva contrasenya? des de la pàgina d'inici d'ONMAT:

onmat_bc_6

A la nova pantalla haurà d'introduir l'adreça de correu amb la què va fer el registre a ONMAT. Així, rebrà un correu a la safata d'entrada que li permetrà modificar la contrasenya d'accés a la plataforma:

onmat_recupera_cat
  2. Si no rep el correu perquè la direcció introduïda no és correcta, la pots editar des de myroom perquè l'alumne pugui rebre les notificacions de la plataforma. El nom d'usuari d'un alumne no és editable, motiu pel qual només podrà accedir a ONMAT amb aquest nom d'usuari.
  3. Si es dona el cas que cap dels teus alumnes rep la invitació, contacta amb l'equip TIC del teu centre perquè confirmi que no s'estan bloquejant els correus procedents de tekmaneducation.com. Comprova també la carpeta de correu brossa o no desitjat.
  4. Per verificar que el teu alumne es troba correctament assignat a un grup, accedeix a la plataforma d'ONMAT i dirigeix-te a l'apartat Classes. Des d'allà, fes clic als tres punts de l'extrem dret i clica Editar.

A la secció Alumnes, podràs veure si l'alumne està o no assignat a l'aula. Si el teu alumne no apareix al llistat, clica a Invitar alumnes, per afegir la seva direcció de correu i poder assignar-lo a l'aula correctament.

onmat_invitar_alumnes_cat

Si després de totes aquestes comprovacions l'alumne segueix sense poder accedir a la plataforma, revisa que el dispositiu des del qual hi accedeix tingui l'hora correctament sincronitzada amb l'internet.