Com realitzo una avaluació contínua i global a Superlletres?

T'expliquem de quines estratègies d'avaluació disposes en aquest programa.

Per aconseguir una avaluació contínua i global, orientada a conèixer de prop el desenvolupament de les competències dels teus alumnes i ajustar les ajudes educatives durant el procés d'ensenyament, Superlletres t'ofereix una gran diversitat d'estratègies d'avaluació formativa amb la seva programació i els materials necessaris.

Aquestes estratègies són activitats que es duen a terme amb l'objectiu de recollir dades  que et permetin analitzar el progrés dels teus alumnes i prendre decisions, és a dir, realitzar un diagnòstic i introduir canvis en els projectes segons les necessitats detectades. Les activitats, amb els seus objectius i materials són les següents:

• Avaluació contínua i global: consisteix en fer una valoració del nivell de consecució dels indicadors d'avaluació a través de l'observació o de l'anàlisi d'evidències. L'objectiu és recollir dades sobre el desenvolupament de les competències, de manera detallada, sessió per sessió. Aquesta informació s'especifica a la Guia del mestre, a l'apartat d'Avaluació de cada sessió. Per anotar la informació i la valoració, es disposa d'un Registre d'avaluacióAquesta avaluació l'hem anomenat avaluació formativa.
  • Valoració del progrés durant el projecte: es tracta de fer una observació de les habilitats lingüístiques en diferents moments del projecte (normalment, durant les primeres sessions i després de la presentació del producte). L'objectiu és valorar el progrés de l'alumne en la consecució del criteri d'avaluació que es treballa en profunditat durant el projecte. Per fer aquesta avaluació el programa disposa de diverses rúbriques.
  • Anàlisi dels aprenentatges al final del projecte: consisteix en l'aplicació i correcció de proves d'avaluació, amb l'objectiu de fer un diagnòstic dels resultats d'aprenentatge.
  • Valoració de l'aplicació dels aprenentatges del projecte: la proposta rau en la correcció del producte final en el qual els alumnes apliquen tots els seus aprenentatges. L'objectiu és analitzar si són capaços d'utilitzar els coneixements de manera estratègica i situada.