T'expliquem com portar a terme el projecte Ens posem en marxa!
Ens posem en marxa! és un projecte d’iniciació que es desenvolupa al llarg de vuit sessions de llengua catalana. Aquestes sessions tenen diferents activitats, dinàmiques i centres d’aprenentatge que, d’una banda, ajuden els alumnes a conèixer i introduir la metodologia de Ludilletres, i, de l’altra, donen al docent la possibilitat de valorar les debilitats i fortaleses en referència a l’autonomia personal i social, les habilitats cooperatives i els coneixements lingüístics de cada alumne.
- Com valorem les debilitats i fortaleses d’aprenentatge dels nostres alumnes? A l’apartat Estem amb tu de la Guia del mestre, trobareu recomanacions que podeu observar i valorar durant les sessions proposades. D’altra banda, el Llibre de l’alumne permet recollir informació sobre els aspectes més formals de la llengua.
- On enregistrem les evidències recollides? Després de valorar els indicadors plantejats, us proposem enregistrar les evidències a la graella d’observació que trobareu a myroom, i que facilita la visualització global del resultats recollits.
- I després de recollir i valorar els resultats? Després d’obtenir i analitzar els resultats d’assoliment individual, es creen els grups homogenis que participaran en els centres d’aprenentatge. També es formen els equips heterogenis, és a dir, els equips base per a les activitats cooperatives que es desenvoluparan en els projectes.
Recomanem que feu servir l’instrument d’avaluació inicial al final de cada trimestre. Això permetrà valorar el grau de progrés de l’alumnat i reestructurar, en cas que calgui, els grups i els equips establerts anteriorment. També facilitarà el traspàs de la informació necessària de cada alumne al docent referent del curs següent.